شیره خرمای زغلول حاوی کل قندها و قندهای احیاکننده بود که بیشترین میزان را داشت و در شیره خرمای سامانی برای قندهای غیر احیاکننده نیز همین روند مشاهده شد.
نتایج نشان داد که شیره خرما در اصفهان دارای مقادیر بالای سدیم، پتاسیم، کلسیم، فسفر و منیزیم نسبت به سایر شیرههای خرما (سامانی و زغلول) است.
در این مطالعه تغییرات کمی در نتایج مقادیر فنل کل برای شیره های مختلف خرما مشاهده شد به طور کلی، آخرین نتایج مشاهده شده در این مطالعه بیشتر از نتایج به دست آمده توسط Nadir و همکارانش تنها برای محتوای پروتئین و خاکستر بود و حذف الیاف در طول فرآیند عصاره گیری ممکن است باعث کاهش سایر ترکیبات شیمیایی شود.
همچنین نتایج حاکی از کاهش در تمامی مقادیر رنگ برای نمونههای مختلف شیره خرمای اسیدی بود که در مقایسه با مقادیر رنگ آنها برای نمونههای شاهد شیره خرما سامانی، زغلول و حیانی به ترتیب 47/9، 33/1 و 75/5 درصد بود.
تمام نمونههای شیره خرمای اسیدی نسبت به نمونههای موجود در تمام نمونههای شاهد تغییرات کمی برای مقادیر درصد کل مواد جامد داشتند.
مقادیر در سایر نمونه های کنترل در این مطالعه رخ داده است. تمام نمونههای مختلف شیره خرما دارای مقادیر بالاتری از نظر سبکی، قرمزی، زردی، و اشباع نسبت به نمونههای شاهد بودند.
نتایج نشان داد که مقادیر روشنی، زردی و میزان اشباع در نمونه شاهد شیره خرمای سامانی افزایش یافته و در نمونه شاهد شیره خرمای زغلول مقادیر قرمزی و بالایی نسبت به نمونههای شاهد داشت.
تغییر زیاد در تفاوت رنگ در نمونه اسیدی شیره خرما زغلول مشاهده شد. رنگ نمونههای شیره خرما به دلیل تطابق رنگدانههای طبیعی مانند رنگ زرد در شیره خرمای سامانی به کاروتنوئیدها و رنگ قرمز در نمونههای شیره زغلول و حیانی به دلیل وجود آنتوسیانینها اشاره دارد.
نتایج پارامترهای رنگی برای نمونههای مختلف شیره خرما ممکن است ناشی از اثر اسید اسکوربیک اضافه شده باشد و باعث ایجاد تغییراتی در مقادیر pH و اسیدیته کل شود که بر ویژگیهای رنگ آنها تأثیر میگذارد.